KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Katja Kunimori har mødt Jordan Bloom på Inspire Convention 2015.

It’s not how far you go – it’s how you go far!

Af Katja Kunimori Hollnagel

Sådan starter Jordan Bloom sin time. Og fortsætter med at snakke om begrebet skillfull living, hvordan vi bevæger os igennem livet. Ikke hvad vi gør i livet, men måden vi gør det på. Måden du er på her i verden.

På måtten kan det omsættes til hvordan du står i stillingen, mindre vigtigt hvilken stilling du står i. Derfor bliver det også en workshop med udgangspunkt i Tadasana – bjergets stilling. Piece of cake, tænker du måske? På ingen måde. Tværtimod en fantastisk genopdagelse af kendte stillinger. Lavet i nye variation og absolut med fornyet intensitet og masser af sved på panden. Aldrig har jeg nørdet så meget med Tadasana og aldrig har jeg været så vild med det.

Jordan har en super cool, nærværende, jordbunden tilgang til yoga. Ingen aum (som jeg ellers elsker), ingen fine fortællinger med udgangspunkt i yogafillosofiens skrifter. Derimod masser af øjenåbnere serveret simpelt, nutidigt, hverdagsagtigt – og med en gennemslagskraft der helt bogstaveligt er til at føle. Faktisk var det en af de timer hvor jeg ville ønske mine ører havde indbygget diktafon og mine øjne ditto video.

Men hvorfor leve ”skillfully”? I bund og grund prøver vi alle at leve livet med så lidt lidelse som muligt. Så uanset hvad vi gør af mærkelige krumspring, er det fordi vi tror det vil give os mindre lidelse. Overspringshandlinger er et godt eksempel. Måske er de bare endnu en måde at forhindre dig i at mærke hvad du virkelig føler (forkert job, forkert kæreste, jeg er forkert)? Og sandheden er at livet (også) er fyldt med smerte, lort og ting du måske gerne ville være foruden. Skillfull Living handler om måden du håndterer smerten (fysisk, følelsesmæssigt, mentalt), hvordan du møder den …og måske ligefrem vokser med den.

Eller som han siger: ”Pain is inevitable, suffering is optional!!”

Øvelse i Skillfull Living: Lad Tadasana være udgangspunktet for selv den mest hverdagsagtige situationer: når du bruger mobilen. Hvilket naturligvis fremover gøres med hovedet placeret i naturlig forlængelse af rygsøjlen, med bøjet arm og en hånd der løfter mobilen op i øjenhøjde. Måske undrer folk sig over hvorfor du ser ud som om du tager et billede af ryggen i køen foran dig. Men du ved at du er i gang med Skillfull Living!

JORDANBLOOM KOMMER TILBAGE TIL DANMARK ALLEREDE I NÆSTE WEEKEND HOS YOGALIVING på Frederiskberg.