KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Hvis yogamåtter kunne tale…

Af Vivi Lund Jacobsen

Lokalet ville være tykt af afslørende sandheder efter en yogaklasse, hvis yogamåtter kunne tale. Både af de fine og fantastiske, men også af de mindre flatterende. For din yogamåtte absorberer alt. Endda også de følelser, sindsstemninger og vibrationer, du afsender, som du ikke selv er klar over.

Har du skændtes med kæresten i morges? Din yogamåtte ved det! Den kan fornemme dine forkrampede hænder og manglende overgivelse i "cobraen" samt dit tilbageholdte, anstrengte og overfladiske åndedræt. Var der alt for mange arbejdsopgaver, du ikke fik afsluttet på jobbet i dag, og som du ærgrer dig over ikke er færdige til i morgen? Det har måtten opfanget! Den kan mærke din nedsatte grouding og skrantende fokusering på nuet i "træet", som gør, du slet ikke kan holde balancen.

Er du ked af det på grund af dit udseende, mangler du selvtillid, eller bebrejder du dig selv måden, du udfylder rollen som forælder, kollega eller ven? Gæt hvad - jep… yogamåtten ved også det! For den er vidende til, hvordan du igen og igen og IGEN stædigt forsøger at tvinge din arm om på ryggen eller forcere dig selv ind i en dyb, måske endda for dig anatomisk umulig, hoftebøjning, fordi du vil lære dig selv lektien om, hvordan du gør det hele perfekt.

Nu tænker du måske, at din yogamåtte er en sladrehank, der på ingen måder fortjener din fortrolighed. Men faktisk er den det helt modsatte. Den er din allerbedste ven. Den er loyal og står altid ved din side, hvis du husker at invitere den med dig. Den er parat til at hjælpe og støtte dig, hvis du lader den gøre det. Den er stedet, hvor du læsser af og lader op. Den er udgangspunkt for dit nærvær. Hver dag. Altid. Den giver dig ro – og pludselig en dag fornemmer du, hvordan du kan tage denne ro med dig og bruge den udenfor din måtte, præcis som din adfærd indenfor måttekanten afslører, hvordan du lever livet ”derude”.

Hvis du koncentrerer dig 100 % om dig selv, din yogamåtte og dét, I sammen oplever, vil du selv mærke, hvad jeg mener. Den vil lære dig at acceptere dig selv; at gøre dig mere rummelig; at give slip på det, du ikke kan ændre eller gøre noget ved lige her og lige nu, samt at smile, nyde og bare være!

Det vil blandt andet ske med de bløde og blide greb, du med dine hænder kan give den; din indadvendte koncentration skabt af en magisk, fastlimet forbindelse mellem dine fødder og dens overflade; og dens fulde støtte under din ryg i savasana, hvor du på dine lange, dybe åndedrag mærker, at I smelter sammen med en samhørighed, som kun du og din helt egen sladremåtte forstår!