KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

En snak med Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening + Copenhagen Yoga Festival 

Årets Copenhagen Yoga Festival blev taget skridtet videre med tilstedeværelsen af Dansk Vegetarisk Forening, der afholdte en sideløbende festival på Femøren ved Amager Strand, til glæde for de mange besøgende, der kunne nyde godt af de mange lækre vegetariske boder med mad og drikke og spændende arrangementer med input til en grønnere og mere bæredygtig livsstil.

Yogalove har taget en snak med Rune-Christoffer Dragsdal for at høre mere om samarbejdet, og om det levede op til forventningerne og for at finde ud af mere om foreningen og dens drømme og mål – og ikke mindst for at få lidt tips til en vegetarisk livsstil.

Hvordan opstod samarbejdet mellem Dansk Vegetarisk Forening og Copenhagen Yoga Festival?

-Vi havde i Dansk Vegetarisk Forening i et års tid arbejdet på konceptet for en vegetarisk festival, men vi havde endnu ikke fundet et sted, hvor det ville være realistisk at gennemføre det i 2017. Så henvendte Copenhagen Yoga Festival sig, fordi de gerne ville gøre yogafestivalens madboder grønnere, og spurgte, om vi ville samarbejde med dem, sådan at Vegetarisk Festival blev placeret ved siden af yogafestivalen og stod for maden til begge festivaler.

Var det en succes? Hvad var højdepunkterne?

-Det var absolut en succes. Vi vurderer, at Vegetarisk Festival i sig selv tiltrak mindst 2.500 mennesker, muligvis 3.000 – dertil alle yogafestival-deltagerne, som kom og spiste i madboderne. Højdepunkterne var dels at se det store antal mennesker udenfor, som myldrede rundt omkring madboderne, dels de mange spændende foredrag, debatter og underholdning inde i GreenTent, hvor stemningen var fantastisk hele vejen igennem.

Hvorfor var det oplagt for jer at have en tilstedeværelse i den forbindelse?

Der er typisk mange af dem, der dyrker yoga, som også er interesserede i sundhed, etik og bæredygtighed. Mange steder i verden serveres der vegetarisk mad i forbindelse med yoga-aktiviteter og i yoga-miljøer. Men derudover er der også synergieffekter ved at afholde to festivaler ved siden af hinanden – dels i forhold til madboderne, dels i forhold til en række praktiske forberedelser, dels i forhold til at tiltrække mennesker til den samlede festivalplads på Tiøren.

Hvad er din holdning til yoga og den voksende interesse for at føre en yoga-livsstil?

Jeg synes, at yoga har rigtig meget godt at tilbyde mennesker – muligheder for at komme ned i kroppen, forebygge eller behandle stress, træne smidighed, styrke og fokus. Jeg er ikke selv yoga-aktiv, men jeg har været på et enkelt yogakursus for et par år siden - og jeg tror, jeg ville have godt af noget mere! Og så prøver jeg at lære lidt acroyoga.

Fortæl lidt om jeres visioner, værdier og mål?

Dansk Vegetarisk Forening arbejder for at udbrede vegetarisk levevis og reducere forbruget af animalske fødevarer – af hensyn til både dyr, mennesker og global bæredygtighed. Vi tror på konstruktiv kommunikation baseret på inspiration og oplysning.

Hvad er drømmescenariet for jer i Danmark, med udgangspunkt i de visioner, værdier og mål?

At alle mennesker lever vegetarisk. Men mennesker er forskellige steder i deres liv, og hvert eneste vegetariske måltid gør en forskel.

Kan du give 3 gode grunde til at blive vegetar til en person, der er modvillig? 

  1. Verden har brug for det; ifølge FN er produktionen af animalske fødevarer et af verdens største miljøproblemer, og de siger ordret, at der er behov for en global kostforandring væk fra animalske produkter.

 

  1. Du mindsker dyrs lidelser. Der er ubegribeligt meget lidelse i produktionen af animalske fødevarer, og hvorfor tage et dyrs liv, når der er masser af grøn mad?

 

  1. Du får en masse spændende nye smagsoplevelser, og hvis du ellers spiser almindeligt varieret, viser masser af forskning, at det er godt for krop og velvære.

Kan du give nogle gode tips, til folk, der overvejer at kaste sig ud i en vegetarisk livsstil? Hvad skal man tænke på ?

Man skal omlægge sin kost i et tempo, hvor man kan følge med. For nogle fungerer det fantastisk at blive vegetar eller veganer overnight. For andre er det en proces, der tager tid, hvor man f.eks. starter med nogle kødfrie dage eller lever flexitarisk, det vil sige overvejende vegetarisk. Det vigtigste er, at det grønne kostvalg varer ved resten af livet – det er det, verden har brug for. Hvis man lever helt vegansk eller spiser meget få mælkeprodukter og æg, skal man tage B12-tilskud. Derudover handler det om, ligesom det også gør, hvis man spiser kød, at spise varieret. Vi anbefaler, at man lige læser det grundlæggende om ernæring på vores hjemmeside. Men der er ikke noget at være bange for – det er en måde at leve på, som praktiseres af mange hundrede millioner mennesker verden over.

Hvis man selv laver mad fra bunden af, så vil jeg anbefale, at man altid har ingefær, hvidløg, løg, porre og alle mulige former for krydderier og krydderurter til rådighed, som man kan trylle med. Derudover er der jo efterhånden mange vegetariske færdigretter, man kan købe i de fleste supermarkedskæder.

Hvis man oplever modstand fra sine omgivelser, så giv ikke op og søg eventuelt fællesskaber på internettet eller i vores forening – vegetarisk mad er fremtidens mad, fordi det er godt for både dyr, mennesker og global bæredygtighed.

Besøg Dansk Vegetarisk Forening og læs mere, bliv medlem og støt deres arbejde for at fremme et grønnere og mere bæredygtigt Danmark.