KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Walk the talk med Cathrine fra mindfully om børneyoga

Hvilke yogaform underviser du i og kan du fortælle om din kærlig til den og hvorfor ?

Mine børneyogahold er en blanding af hatha, akroyoga og mindfulness. Når jeg underviser voksne, underviser jeg i blid hatha, meditation og mindfulness. Kombinationen af at undervise børn, hvor det er legende, sjovt og energisk, og den blide hatha for voksne, hvor det er stille, blødt og blidt, skaber den perfekte balance.

Hvorfor er børneyoga godt og har meditation for børn en effekt?

Børn har et åbent, finurligt og smukt sind og er så åbne og modtagelige over for alle nye input. Jeg tror, de fleste mennesker, der går til yoga, ikke kun går for det fysiske stræk, men også får en følelse af selvkærlighed, selvomsorg og nærvær. Denne følelse får børnene også, når de bliver undervist i yoga. Når man underviser børn, foregår bevidstheden omkring det på et helt andet plan, for vi leger med yogaen. Jeg har altid et overordnet tema for dagen, men det foregår også på børnenes præmisser. De er med til at bestemme dagsordenen, og jeg sørger altid for, at alle bliver set, hørt og anerkendt. Når jeg underviser i børneyoga- og mindfulness, bruger jeg både mindfulnessteknikker til at skærpe koncentrationen, fx kan vi være stille et minut og bagefter snakker vi om, hvad vi kunne høre, vi laver meditationer med kærlige tanker til sig selv og omverdenen, vi mærker vores følelser og accepterer dem, vi chanter og laver selvfølgelig en masse yogastillinger. Når vi laver yogastillinger, bidrager det til at styrke børnenes motoriske sans, deres kropsforståelse, og det gavner deres smidighed og styrker deres muskler. Og så har undersøgelser jo vist, at børn, der dyrker yoga og mindfulness, har nemmere ved at koncentrere sig. What's not to like?


Hvad kendetegner din undervisning med børn ?

Det er vigtigt for mig, at hvert barn virkelig føler sig set og hørt i min undervisning. Det skal være en time, der får dem til at grine, men også giver dem en følelse af ro i maven.
Samtidig er det vigtigt, at det ikke bliver kedeligt, så derfor skifter jeg tema for undervisningen hver måned. Vi har både været igennem 'Ganesh-tema','Pippi Langstrømpe-tema' og i denne måned har vi 'forårsrengøring tema' på programmet. Forårsrengøring, der renser kroppen med forskellige asanas, og forårsrengøring, der får os til at grine, når vi støver hinanden af med store, bløde støvkoste, der "fjerner" de dumme tanker, vi har haft i løbet af dagen.

Er der nogle forbehold, man skal tage i arbejdet med børn?

Der selvfølgelig nogle ting, man skal være opmærksom på. Fx. underviser jeg ikke de små børn i hovedstand, skulderstand og øvelser med tilbageholdt åndedræt. Jeg holder altid øje med hvert enkelt barn og sørger for, at de ikke går over deres egen grænse.

 


Fortæl om din vej til yoga’en i dit liv. Hvordan fandt du den? Eller fandt den dig?

Jeg startede som 17-årig med at dyrke yoga og meditation. Men der gik nogle år, inden jeg fandt kærligheden til det. Der var dog undervejs en nysgerrighed, der gjorde, at jeg blev ved med at prøve det flere forskellige steder. For 8 år siden fandt jeg Ulla Stenfors, som er Dansk Yoga lærer, og her vandt yogaen mig. Her oplevede jeg en lyksagelig følelse af helhed, spirituel udvikling og nærværende yoga. Yoga gjorde mig til et lykkeligere menneske. Et par år senere begyndte jeg på Dansk Yogas uddannelse, og i den periode arbejdede jeg også i en børnehave. Børnene spurgte, hvad det var, jeg gik til. Så jeg begyndte forsigtigt at afprøve lidt med børnene, og de elskede det! Det endte med at blive en fast ugentlig del af hverdagen i børnehaven. Så da jeg så, at Blå Himmel Yoga på Østerbro, tilbød en uddannelse i børneyoga og mindfulness, hoppede jeg straks på. Uddannelsen gav mig nogle redskaber til, hvordan jeg kunne gribe timen an, hvor min uddannelse hos Dansk Yoga gav mig min viden om asanas, yogafilosofi, og grundlæggende anatomi.

Hvilken effekt har yoga haft på dit liv?

Yoga har ændret mit liv! Fra at have været søgende og flyvsk og haft svært ved at finde min rette hylde, føler jeg i den grad, at jeg er havnet det helt rigtige sted. Jeg føler mig priviligeret over at kunne leve af min største interesse.

Hvor har du taget din uddannelse? Og efteruddannelse?

Jeg har taget en to-årig uddannelse hos Dansk Yoga. Børneyogaen uddannede jeg mig i hos Blå Himmel Yoga. Og så har en mindfulnessuddannelse fra MindfulWays.

Hvor kan man opleve dig og din undervisning ?

Jeg underviser forskellige steder på Amager. Jeg har mine egne hold på Amagerbrogade 156, og så har jeg også nogle hold hos AOF i Tårnby. Fra september starter jeg mit helt eget yogacenter op på Amager, og her vil der selvfølgelig også være en masse børneyoga. Jeg har allerede købt de dejligste bløde yogamåtter og Yogi-the til det næste år - så nu mangler der bare lyden af glade børn og afslappede voksne ...
Du kan læse mere om mig, og min yoga for børn og voksne på mindfully.dk, eller på min facebook side Mindfully- Yoga og Mindfulness.