KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Interview med Bente Ibsen indehaver af Yogimind i Hillerød

Yogimind i Hillerød

 

Hvilken yogaform underviser du i og kan du fortælle om din kærlighed til den og hvorfor?

Jeg underviser i en fusion mellem Hatha yoga og vinyasa flow, også beskrevet som YogaInMotion.

For mig er åndedrættet essentielt og kernen til fordybelse. Vi lever i en nogle gange lidt for stresset hverdag, så når timen er ovre, vil jeg gerne at man har en fornemmelse af at være ”reloaded”. At du for en stund fører hele din opmærksomhed indad og glemmer alt om verdenen udenfor.

Derudover underviser jeg i restorative yoga samt Yogimind - mindful yoga. Mindful yoga, hvor der er mere fokus på pranayama samt meditation. I mit yogastudie, Yogimind bliver der derudover undervist i Astanga, Vinyasa samt Yin yoga

Hvor henter du inspiration til din undervisning? Og hvad arbejder du med for tiden

Der er rigtig mange mennesker og steder jeg henter inspiration fra. Blot ved at være observant og lyttende får jeg rigtig megen input i min hverdag. Jeg spørger for eksempel altid, om der er nogle specielle ønsker for dagen.

Så jeg tager udgangspunkt i mine ”Yogiers” behov og ønsker. Det er en fantastisk inspiration. Man bliver altid overrasket og samtidig stiller det også krav til min viden og kunden.

Mine tirsdage formiddage er ganske specielle, under min uddannelse samt efterfølgende mødes jeg med to fantastiske yogainstruktører, som også brænder for yogaen. Vi udveksler erfaring, taler filosofi og afprøver forskellige yogaformer.

I øjeblikket arbejder jeg på foredrag/workshops forløb til virksomheder og private som hjælp til forebyggelse af stress i hverdagen samt håndtering af stress via yogaen.

Jeg er uddannet kropsterapeut – Omnitherapy, så i mine forløb, bruger jeg det bedste inden for yogaens verden, som in-tuning/centrering, åndedrætsøvelser, afspænding og mindfulness samt bruger kropsterapi, for at slipper yderligere spændinger og blokeringer i kroppen.

Fortæl om din vej til yogaen i dit liv. Hvordan fandt du den? Eller fandt den dig.

Mit første bekendtskab med yogaen, var da jeg boede i Canada, men da kom den aldrig rigtig ind under huden. Tror faktisk min første time var Astanga yoga

Det var på det tidspunkt lidt for intents for mig - En Nordjyde på dybt vand…  Det var først, da jeg gik ned med stress og udbrændthed, at yogaen for alvor kom til at gøre en forskel i mit liv.

Yogaen blev min vej ud på den anden side. Yogaen lærte mig at trække vejret og samtidig gav den mig den ro i sjælen. En ro som jeg gennem hele mit liv havde søgt. Det var en lang, hård proces, og noget af det hårdest jeg har oplevet.

Men hvis jeg ikke havde været det igennem, var jeg ikke her, hvor jeg er i dag. Så i dag er jeg taknemlig for, at stressen ramte mig.

Tvang mig til at stoppe op, kigge på mit liv og gøre noget ved det. Finde min vision med livet!  Med min yoga ønsker jeg at skabe en blivende forandring for alle mennesker, der ønsker at skabe ro i krop og sind.

 

Yogimind i hillerød

Hvordan tager du yoga med uden for måtten? Hvordan viser det sig i dit liv?

Det er min fulde overbevisning, at når først du har fået yogaen ind under huden, har du den med dig overalt. Jeg har altid gerne ville være den bedste udgave af mig selv, yogaen viser mig vejen og giver mig mere overskud til at være der for andre.

En af mine ynglings film: ”Pay it forwad” handler kort fortalt om en ung dreng, som får til opgave, at udtænke en idé, for hvorledes vi kan gøre verden et bedre sted og så implementere det. Drengen kommer op med en plan, som går ud på at gøre en tjeneste til en, der har brug for det.

Som modtager, er man så forpligtet til at hjælpe to andre personer, som har brug for hjælp. Det er dét jeg gerne vil med yogaen. Så kan jeg give blot lidt af det videre, vil det give mig stor glæde.

Hvad er dit næste stop med yogaen i dit liv? Den næste drejning/retning.

Det sker hele tiden så mange ting. Jeg har gang i rigtig meget. Men grundlæggende er mit ønske, at komme til at formidle yogaen ud til flere mennesker.

Yogaen har gjort så meget for mig og det vil jeg så gerne videregive. Mit mål er helt klart, at mit yogastudie Yogimind skal være Nordsjællands mest anerkendte yogastudie baseret på professionalisme og højt kvalitetsgrundlag. Så vejen er lagt og glæder mig til hver ny dag.

 Hvilken effekt har yoga haft på dit liv

Hvor lang tid har du? At kunne gå ud af døren hver morgen med hænderne over hovedet og bare føle lykke! Det er effekten af yoga!  Men kort sagt, yogaen har givet mig mere overskud, gjort mig til et gladere menneske, givet mig ro, større velvære, balance og ikke mindst tro på mig selv!

Hvorfor syntes du man skal begynde at gå til yoga

Fordi det gør dig godt!

Min drøm er at afmystificere yogaen, uanset status, alder, køn er yoga noget for dig.  Yoga er ikke kun for de få. Det er en gave til dig og mig.

Hvor har du taget din uddannelse? Og efteruddannelse?

Jeg er uddannet hos Søren Rasmussen, Helyoga i Helsingør. Deltaget løbende i forskellige workshops for at skabe mere viden og følge den nye udvikling. Uddannet kropsterapeut – Omnitherapy v. Omni Gal og Ron Freund (Israel) Næste projekt bliver Yin yoga teacher training ved Paul Grilley

Hvis du skulle komme med ét godt råd til det moderne menneske, baseret på din viden/erfaring med yoga. Hvad skulle det så være?

Lev i nuet. Glem alt om hvad der er sket og hvad der skal ske. Du kan ikke gøre noget ved det alligevel. Så LEV livet lige nu og her!