KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Workshop anmeldelse Hamsa Yoga Aarhus

Kom hjem i dig selv med restorativ yoga

Af Tine Christensen er yogaunderviser og ejer af From Yoga With Love.

En fredag i januar befandt jeg mig på vej til en restorativ yoga workshop i Hamsa Yoga Studio Aarhus. Jeg var lige kommet hjem fra tre uger i Zimbabwe, hvor jeg havde fået fyldt op på kontoen med masser af varme og sol.

Man skulle derfor ikke tro, at jeg havde brug for et ”Balancerende Vinterhvil”, som workshoppen hed, men mørket og kulden havde ramt mig hårdt få dage inden workshoppen, da jeg landede i Danmark igen.

Som en udpræget vinyasa yoga pige var jeg også yderst spændt på at stifte bekendtskab med denne diametrale modsætning til den slags yoga, jeg selv underviser.

Se YOGALOVE udvalg af Yogaudstyr i vores webshop

Hamsa Yoga Studio Aarhus ligger inde i en lille baggård, tilbagetrukket fra det pulserende gadeliv, i det charmerende Latinerkvarteret i Aarhus midtby.

Jeg blev taget godt imod i receptionen og vist godt tilrette i det lille intime yoga studio, som har bevaret ejendommens særpræg med rustikke træbjælker samtidig med, at det oser af en moderne og hip yogaverden.

Fra det øjeblik var jeg solgt til restorativ yoga.

Ifølge Ditte Bykærholm Nielsen kan vi have brug for forskellige slags yogapraksisser på forskellige tidspunkter af året, og om vinteren kan den restorative yogapraksis hjælpe med at balancere vinterens påvirkning af vores krop og psyke.

Jeg har altid forestillet mig, at vinteren er tyngende og mørk, men Ditte påpegede, at vinteren også er tør, kold og vindfuld, og kan skabe en let luftighed og urolighed i os, som kan føre til, at vi mister groundingen (jordforbindelsen) i vores liv og kontakten til os selv.

I min optik gav det fuldstændigt mening, og fra det øjeblik var jeg solgt til restorativ yoga.

Se YOGALOVE udvalg af Yogaudstyr i vores webshop

Workshoppen var delt op i to. I den første del af workshoppen lærte vi at give os selv ayvedisk massage. Der var sørget for en lækker ansigtsolie fra Jurlique og en skøn kropsolie fra Karmameju, som vi brugte til først at massere ansigt og bagefter hænder og fødder.

Herefter lavede vi en kort opvarmningssekvens. Jeg var glad for, at vi ikke skulle i gang med en dynamisk vinyasa yoga praksis på det tidspunkt.

Både fordi mine fødder og hænder gled på min yoga måtte på grund af olien, men også fordi min krop havde fundet roen igennem den beroligende massage.

Nyd Dittes imødekommende og blide væsen er på alle måder

Herefter guidede Ditte os igennem forskellige restorative yogastillinger ved først at vise stillingen på en (heldig!) deltager midt på gulvet, så vi kunne se, hvordan vi skulle stable os op. Vi havde nemlig brug for mange lag af tæpper, stablede blokke og puder.

Ja, selv et håndklæde til at vikle rundt om hovedet var der brug for, så vi fuldstændig kunne lukke lys og indtryk ude og finde ind i os selv.

Dittes imødekommende og blide væsen er på alle måder den perfekte kombination med den restorative yoga. Hendes instruktioner var klare og tydelige, og hun gav præcis det rum og den guidning til, at jeg selv kunne finde mig til rette i stillingen samtidig med, at hun var opmærksom på, om jeg havde brug for hjælp til indrette mig på mine puder og klodser eller til at bygge hule under et tæppe.

Se YOGALOVE udvalg af Yogaudstyr i vores webshop

Oplevelsen var mere intens, beroligende og tilfredsstillende, end jeg havde forestillet mig. Tiden fløj afsted, og jeg tog fra Hamsa Yoga Studio Aarhus og ud i vintermørket igen med en følelse af at have sovet en lang god lur men med alle mine sanser helt åbne.

Næste workshop med Ditte i Aarhus er 8 maj med tema " Hvil i dig selv & ånd frit" Se mere her på Hamsa Yoga

Tine Christensen er yogaunderviser og ejer af From Yoga With Love,som tilbyder yogaundervisning, retreats, events og workshops. Vil du følge mig i min rejse rundt i yogaens verden, så følg mig på Bloglovin’, Instagram, Facebook eller Twitter.